Tule Spexariksi!


Miten mukaan?

Spex pitää vuosittaisen aloituskokouksensa lukuvuoden ensimmäisillä viikoilla. Parhaiten mukaan pääsee siis tulemalla aloituskokoukseen. Kokouksessa esitellään vastaavat ja tiimit ja kerrotaan Spex-syksyn aikataulusta. Jos et pääse aloituskokoukseen, ei hätää: voit aina ottaa yhteyttä tuottajiin (tuottajat@pykalanspex.fi) jotka ohjaavat sinut eteenpäin sinua kiinnostavien tiimien vastaaville.

Näyttelijätiimille järjestetään improvisaatioharjoituksia ja tanssitiimille tanssikatselmus, joiden perusteella näyttelijät ja tanssijat valitaan. Käsikirjoitustiimiin järjestetään erillinen haku keväällä.

Kaikki kiinnostuneet ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan Spexiin: jokaiselle aivan varmasti löytyy mieluinen tiimi!

Tuottajat

Tuottajat polkaisevat Spexin käyntiin ja vastaavat koko Spex-vuoden ajan käytännön järjestelyistä. Heidän tehtävänään on muun muassa teatterin varaaminen, vastuuhenkilöiden etsiminen ja produktion juoksevista asioista huolehtiminen. Tuottajat myös vastaavat Spexin budjetista yhdessä yhdistyksen taloudenhoitajan kanssa.

Ohjaajat

Ohjaajat ovat näytelmän taiteellisia johtajia. Ohjaajat toimivat pääasiassa näyttelijöiden kanssa ja ohjaavat muita ryhmiä näiden omien vastuuhenkilöiden kautta.


Tiimit

KÄSIKIRJOITUSTIIMI

Käsikirjoittajat aloittavat työnsä jo keväällä ja työstävät käsikirjoitusta kesän aikana. Käsikirjoitus elää läpi produktion ja sitä voidaan muuttaa vielä syksyn aikana mm. roolituksesta johtuvista syistä.

Käsikirjoitustiimiin on keväällä erillinen haku.

Näyttelijät

Näyttelijät aloittavat Spexsyksynsä ja toisiinsa tutustumisen improvisaatioharjoituksilla. Improiluvaihe kestää n. kolme viikkoa ennen käsikirjoituksen julkistamista ja roolijakoa, jolloin aloitetaan varsinaisen näytelmän harjoittelu.

Yrityssuhteet ja Lipunmyynti

Yrityssuhdetiimi aloittaa syksyllä työskentelynsä kontaktoiden yrityksiä, pyrkimyksenä luoda yhteistyökumppanuuksia ja hankkia sponsoreita. Näytöspäivien lähestyessä työ muuttuu lippujen markkinoinniksi.

Bändi, orkesteri ja taustalaulu

Musiikki on valtavan tärkeä osa Spexiä. Bändissä ja orkesterissa on perinteisesti ollut useita soittimia rummuista saksofoniin ja kitarasta viuluihin. Harjoittelua johtaa musiikkivastaava. 

Taustalaulajat täydentävät musiikkia lauluvastaavan johdolla. Tiimit tekevät tiivistä yhteistyötä näyttelijöiden ja tanssijoiden kanssa, jotta laulu- ja tanssikohtauksista saadaan onnistuneita ja näyttäviä.

Puvustus ja maskeeraus

Puvustajien ja maskeeraajien tehtävänä on puma-vastaavan johdolla suunnitella ja toteuttaa näyttelijöiden ja tanssijoiden upeat roolivaatteet ja teatterimeikki.

Tanssijat

Tanssijat harjoittelevat ja koreografioivat tanssivastaavan johdolla. Tanssijat ovat yleensä mukana 4-6 tanssissa. Koreografiavastuuta jaetaan tanssijoiden kesken, jotta tansseista saadaan monipuolisia ja mahdollinen erityisosaaminen hyödynnettyä.

Lavastus

Lavastajat suunnittelevat lavasteet yhteistyössä ohjaajien kanssa ja rakentavat ne lavastusvastaavan johdolla. Näytöksissä lavastajat vastaavat siitä, että kohtausten välissä lavalle saadaan oikeat lavasteet nopeasti ja huomaamattomasti.

Tekniikkatiimi

Tekniikkatiimi huolehtii nimensä mukaisesti tekniikan, kuten bändin vahvistimien ja näyttelijöiden mikkien moitteettomasta toiminnasta.

Hupitiimi

Hupitiimi toimii tuottajien apuna Spexin produktion sisäisten tapahtumien, kuten läpilukubileiden, fiiliksennostatusbileiden, ensi-illan ja kaatajaisten suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tiimi antaa mainion maistiaisen esimerkiksi valiokuntatoimintaan!

Emotiimi

Emotiimi loihtii spexareille syötävää treeneissä ja näytösviikolla.

Viestintä ja grafiikka

Viestintävastaava ja graafikko vastaavat viestintä- ja markkinointimateriaalien suunnittelusta ja toteutuksesta sekä Spexin sometileistä.


Kysy lisää!

Tiimeistä, hauista ja liittymisestä voit kysellä ensisijaisesti tuottajilta (tuottajat@pykalanspex.fi). Lisäksi ohjaajilta (ohjaajat@pykalanspex.fi) voit tiedustella asioista, jotka koskevat etenkin näyttelijätiimiä.